Ήμουν ασπρόμαυρο – Έλληνας σε κρίση. Μια πολύ προσωπική συλλογή κειμένων, φράσεων, και ποιημάτων μου που την έχω διανθίσει με μιας συγκεκριμένης τεχνοτροπίας σχέδιά μου. Στο ιδιόμορφο αυτό βιβλίο μιλώ για μια πράξη μεταμόρφωσης κι αλλαγής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις GarageBOOKS και προς το παρόν διατίθεται μόνο απ’ την πλατφόρμα Lulu. Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο θα πρέπει να μεταφερθείτε εδώ και να κάνετε μια ηλεκτρονική αγορά επιλέγοντας τον τρόπο αποστολής που επιθυμείτε. Το GarageBOOKS ξεκίνησε (και συνεχίζει) ως μια διαδικτυακή εκπομπή βιβλίου και σήμερα εγκαινιάζει μια σειρά ιδιαίτερων εκδόσεων που θα βασίζονται στο μοντέλο print on demand (τα βιβλία θα τυπώνονται κατόπιν παραγγελίας και μόνο).

Πριν λίγο καιρό είχα εξηγήσει τους λόγους που με ώθησαν να ανοιχτώ στην αυτοέκδοση και σε εναλλακτικά δίκτυα διανομής της δουλειάς μου. Τα πολλά χρόνια εμπειρίας στον εκδοτικό χώρο σε διάφορες θέσεις καθώς και η μεγάλη αγάπη μου για τα βιβλία με ωθούν να επιμεληθώ και την έκδοση άλλων δημιουργών.

Αυτό είναι το έβδομο βιβλίο μου. Όλα τα υπόλοιπα έχουν εκδοθεί από μικρούς και μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους. Σήμερα, το Διαδίκτυο και οι ψηφιακές πλατφόρμες μού επιτρέπουν να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω καινούργιες ιδέες χωρίς να θυσιάζω τον επαγγελματισμό και την ποιότητα του έργου. Θα με ρωτήσετε γιατί δεν πήγα σε μια ελληνική πλατφόρμα. Η απάντησή μου είναι απλή: απ’ την έρευνά μου προέκυψε ότι το Lulu έχει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά, είναι πιο ποιοτικό, πιο απλό και πιο φτηνό απ’ τα αντίστοιχα ελληνικά, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Επίσης στην Ελλάδα για να πάρεις ISBN πρέπει να έχεις την ιδιότητα του εκδότη, την οποία βέβαια αναγκαστικά θα αποκτήσω γιατί στην επόμενη φάση σκοπεύω να τοποθετήσω το βιβλίο και σε βιβλιοπωλεία.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν το διαθέτω ως ebook η απάντηση είναι απλή. Το συγκεκριμένο βιβλίο φιλοδοξεί να έχει αξία και ως υλικό ένα αντικείμενο.

Μανώλης Ανδριωτάκης

Ήμουν ασπρόμαυρο – Έλληνας σε κρίση

Εκδόσεις GarageBOOKS

Σελίδες 189

Πρώτη Έκδοση 2012

ISBN 9781291234459

Πατήστε στο κουμπάκι για να μεταφερθείτε στο βιβλιοπωλείο!

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Αν θέλετε να διαβάσετε το ebook, διατίθεται και στο Apple Bookstore.